Året som gått - 2012

Datumet idag är 2012-11-03, här kommer min sammanfattning.

En hel hundsommar att summera...och vilken sommar sen!

Ja, det förstås, vädermässigt har det varit uselt, men tävlingsmässigt desto bättre.

ChiliBourkisarna och Grimmen har debuterat och fått oss att tappa hakan mer än
en gång under året, likaså Igor.

VILDA  - GM Racing Blida - fyller 12 år i november

Hon hade en liten formsvacka under året, var lite matt i pälsen och lite slö, men det vände! Nu på hösten strålar hon och glänser i pälsen. Lite svagare i bakbensmusklerna är hon, inte lika uthållig längre, men hoppar utan problem eller tvekan över diken fortfarande och går på bakbenen när mat vankas. Vi har gjort en koll av hennes fysiska hälsa hos veterinären och hon fick fullt godkänt!

 

KATLA - Moyne Katla - har fyllt 9 år i oktober

Har definitivt sinnet för lek och bus intakt. Hon är samma goa spralliga personlighet, och har alltjämt rollen som leksyster i flocken, som hon haft från allra första början.
Hon hänger med direkt om någon får ett busryck nere på åkern och får oss nästan att vilja blunda med sin framfart. 

 

CHILI - Peagreen Hot Green Chili - har fyllt 7 år i mars

Med samma glada min livet igenom. Hon fostrar sina döttrar och är den som sover med matte och husse på natten. Skulle mer än gärna se henne på banan igen, men hennes tendens att vilja fostra hänger med liiiite för långt hemifrån sedan den dagen hon fick sina valpar.

 

IZZY - Salow's Delight Day - har fyllt 7 år i augusti

Bilden talar sitt tydliga språk - hon är den gladaste och spontanaste pajasen i huset på både gott och ont. Hon skadade sin has 2011, under ett av sina skutt hemma på gården, och har inte riktigt lyckas återfå all sin elasticitet i has och tass efter det. Så hon tillhör nu de lyckliga pensionärerna här hemma.

 

JESSI - Moneystep's Dalasi -  har fyllt 4 år i augusti

Har haft ett stillsamt, men ändå inte så lugnt liv, detta år. 
Valpar kräver fostran och det är vad hon sysslat med under större delen av sommaren. En av valparna stannar hos oss och de bildar ett bra team ihop.
Ingen tävling, endast några träningslopp har hon gjort i år, och då visade hon att vi har nåt gott att se fram emot nästa tävlingssäsong också.

 

IGOR - Qetesh Ulvasteg - fyller 3 år i december

Har haft en hackig tävlingssäsong med små avbrott pga stukad tå, spikhål i tån och blåslagen handled. Ändå har han mellan varven tävlat riktigt bra och vunnit några lopp på Åkers Kanal, varit i Avelsloppsfinal samt sprungit sin bästa tid någonsin över 320 m.
Sju lopp hann han med i år, med fördelningen 2-1-1.
Det allra sista loppet för året fick han göra i Avelsloppsfinalen. Där fastnade han med munkorgen och kom inte ut ur buren när de andra drog iväg, utan sprang och genomförde sitt lopp i ensam majestät ...en bra bit efter de andra.
Hösten bjöd på flera veterinärbesök och inläggning på Ultuna pga höga njur- och inflammationsvärden. I skrivande stund ser det positivt ut och nu hoppas och önskar vi att han kan vila sej frisk från det här över vintern.

 

GRIMMEN - Qetesh Isengrim - fyller 3 år i december

Han är på banan!!!
Det kändes nästan overkligt när han skulle debutera - med sin medicinska bakgrund och sina sent utvecklade muskler och kropp.
Han debuterade i juni och tävlade sammanlagt sex gånger under året med fördelningen 3-1-1.
Han gjorde det jag inte vågade hoppas på ens en gång - han vann flera lopp. Och vi som var så blygsamt nöjda med att bara få se honom på banan.

 

SARA - Qetesh Secret O'Sarah - har fyllt 2 år i oktober

En ganska allvarlig och snäll dam mellan busrusen. Och som hon formligen chockade oss med sin debutsäsong på banan.
Hon har tävlat 11 gånger under året, med fördelningen 3-4-1.
Trea i Europamästerskapen på sprint, pallplacerad i två fina minneslopp i Alingsås för högst klassade hundar. Vann ett annat minneslopp, då på Åkers.
Årsbäst över 286m i unghundsloppet GHS Rising Star i Järbo.
Elitdiplom i sin åttonde start.

 

DIVA - Qetesh Lady O'Livia - har fyllt 2 år i oktober

En glad och sprallig tik med en ENORM personlighet.
Hade bekymmer med en sned ryggkota i början av året och har fortfarande lite efterdyningar från sin långa rehab-tid efter knäoperationen när hon var valp. Igångsättning och inskolning på bana har inte legat som prio ett, men hon har ändå fått pröva på banan ett par gånger under året och visat rätta takter.

 

BELLA - Qetesh Hazel O'Hannah - har fyllt 2 år i oktober

En dansande glad och egensinnig personlighet med massor av spring. Hon tröttnar aldrig och är ytterligare en som chockat oss med sina fantastiska prestationer på banan. Bella har tävlat sju gånger med fördelningen 1-4-2. Hon har alltid varit på pall. Fick även träna Järbos stayerdistans med ett strålande resultat.
I sitt femte lopp vann hon PEAB Västsvenskt Oaks i Alingsås, där hon i andra halvan av loppet flög fram och förbi de andra hundarna och vann med flera längder. 

 

FIFI - Qetesh Fröken Fräken - har fyllt 1 år i mars

Far fram som en virvelvind, ger järnet så fort hon kan, vilket resulterar i en himla massa spring. Har provat på banan lite smått, men ska få bygga upp sej sakta men säkert över vintern inför inskolningen nästa år.

 

LIIANN - Qetesh Loranga Lii - fyller 6 månader i november

En företagsam liten filur som vet hur man gör för att inte ha tråkigt allt för lång stund i taget.
Har pulveriserat ett gäng krukväxter, smitit ut genom gårdstaketet och har även lyckats trötta ut mamma Jessi vid det senaste besöket på stranden.
Blir intressant att se under inskolningen på banan under nästa år.


Avställning i hallen vid hemkomst.
En hel hög med priser har unghundarna fått med sej hem under året och 
sammanlagt har Igor, Grimmen, Sara och Bella sprungit i 31 tävlingslopp
med fördelningen 9 vinster, 10 andraplaceringar, 5 tredjeplaceringar, 7 placeringar utanför pall.
Jag går här hemma och är hur stolt som helst över våra valpar...och deras mammor Tea och Chili, som tydligen med hjälp av vackra Boa och ståtliga Back O'Bourke lyckats föra ganska bra gener och löphuvud vidare i leden.

 


...och Bella och Sara har sprungit till sej några täcken. 

 

Nu har vi ganska många valpar från Qetesh kennel som sprungit runt om på banorna så jag kunde bara inte låta bli att sammanställa siffrorna från året. Extra nödvändigt eftersom det har gått så bra för alla :-D

Och en sak till:
Vilka otroligt underbara och duktiga valpköpare vi har haft turen att få, som lyckats så fint med sina hundar!! Och som från början varit med och verkligen trott på våra valpar.

 

2012 startade 10 Qetesh-valpar (antal placerade/oplacerade tävlingslopp inom parentes)

Sammy - Kung Bore (4/2)
Igor - Ulvasteg (4/3)
Grim - Isengrim (5/1)
Casper - Kernel O'Key (7/4)
Sara - Secret O'Sarah (8/3)
Dalton - Daring O'Diamond (3/1)
Jackie  - Dazzling O'Dee (5/3)
Bella - Hazel O'Hannah (7/0)
Hanna - Hunting O'Hara (5/1)
Mio - Prince O'Power (9/2)


Tillsammans med sina ägare/tränare gjorde Tea/Boa-kullen
+ Chili/Boris-kullen 77 starter 2012.

57 gånger på pallplats, 20 gånger utanför pallplats, fördelat på:

22 förstaplatser
20 andraplatser
15 tredjeplatser
fjärdeplatser
9 femteplatser
2 sjätteplatser


Jag tänder med ojämna mellanrum ett ljus och ägnar en extra varm tanke till änglahundarna Boa och Tea där uppe i sin hundhimmel.
Jag är så tacksam och glad över deras söner som trots diverse otur lyckats göra så fina prestationer på banorna. 

Något lättare är det att visa Chili uppskattning eftersom hon finns här brevid mej ...och Boris, som jag vet lever livet och som jag kan få träffa så fort jag styr söderut i landet. De två har också gett oss en fantastisk kull som visat upp sej, över alla drömmar, redan under debut-året.
Och vi har fortfarande två ur den kullen, Rex och Diva, att se fram emot att få se på banorna framöver.

Och vi har ännu fler inskolningar att se fram emot.
Izzy/Freppe-kullen har åldern inne för licens redan nu...och både Marias Molle, Lottas Fia, Carinas Milton och Catrin & Stefans Zippen har provat på banan och hittills gjort det riktigt bra!
Jessi/Bananen-kullen kommer in i licensåldern till nästa sensommar/höst, så vi har ett helt gäng att följa. Både whippets och greyhounds.

Det kommer garanterat bli ett spännande år även då och jag önskar alla våra valpar med ägare/tränare/familjer fortsatt Lycka Till med allt ni företar Eroch Tack för allt!!

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)